Nieuw adviesbureau Lighthouse Value Creators begeleidt eigendomsoverdracht ondernemingen

Nieuw adviesbureau Lighthouse Value Creators begeleidt eigendomsoverdracht ondernemingen

Vandaag is de oprichting bekend gemaakt van het nieuwe adviesbureau Lighthouse Value Creators in Bilthoven. Partners Paul van der Loo, Magda Veenendaal en Michel Derckx richten zich vanuit hun verschillende achtergronden op situaties waarin eigendomsverhoudingen veranderen in het midden- en kleinbedrijf en in de not-for-profitsector. De partners hebben bedrijven verkocht en aangekocht, zijn betrokken geweest bij management buy-ins en management buy-outs en hebben verschillende fusies begeleid. Daarnaast houden zij zich vanuit verschillende disciplines bezig met strategieontwikkeling, verandermanagement, executive search, coaching en organisatieontwikkeling.

Paul van der Loo: ‘Wij stellen waardecreatie centraal’.

Waardecreatie reikt voor Lighthouse Value Creators verder dan de economische waarde. Bij een duurzaam gezonde organisatie wordt waarde gecreëerd voor de aandeelhouders, maar ook voor de medewerkers en voor de maatschappij. Als er iets verandert in het eigendom van een bedrijf of organisatie, door een fusie of een overname, kan die balans verstoord worden. Tegelijkertijd kan zo’n verandering ook een enorme kans betekenen om op een duurzame manier waarde te creëren.

’Wij zien het als onze uitdaging om hieraan een bijdrage te leveren’, aldus Michel Derckx. ‘Onze meerwaarde laat zich juist zien bij de moeilijkere dossiers. Wij komen bijvoorbeeld eigenaars tegen die de bedrijfsverkoop steeds voor zich uitschuiven, omdat er een complexe situatie is ontstaan met de andere aandeelhouders. Of omdat het bedrijf heel sterk afhankelijk is van de directeur.’

In deze situaties is het nodig dat er eerst naar de persoonlijke, organisatorische en strategische vraagstukken wordt gekeken en dat daarna pas het verkoopproces in gang wordt gezet. In elke situatie waarin eigendomsverhoudingen veranderen spelen unieke factoren een rol. Lighthouse Value Creators heeft de expertise in huis om zo’n proces van A tot Z te doorlopen.

Magda Veenendaal: ‘Iedereen die met een verandering in eigendomsverhoudingen te maken heeft of krijgt, is bij ons welkom om een kop koffie te drinken. Wij halen er veel energie uit om met ondernemers en bestuurders te zoeken naar nieuwe mogelijkheden. Wij zijn nu al dagelijks onderweg naar ondernemers in het hele land. Het is geweldig om te zien hoeveel potentieel er is bij alle bedrijven die wij bezoeken en hoeveel enthousiasme er nu al is voor onze benadering’.

Wilt u meer weten over Lighthouse Value Creators? Nadere informatie kan worden ingewonnen bij partner Magda  Veenendaal, via m.veenendaal@lighthousevc.nl en 06-34735380.