Nationale Financieringswijzer geeft inzicht in financieringsmogelijkheden

Nationale Financieringswijzer geeft inzicht in financieringsmogelijkheden

Met de eerder deze herfst gelanceerde Nationale Financieringswijzer, een initiatief van onder andere MKB-Nederland, VNO-NCW, de Kamer van Koophandel en het ministerie van Economische Zaken, kunnen ondernemers eenvoudig online een eerste inzicht krijgen in de financieringsmogelijkheden die het beste bij hun onderneming en behoeften passen. Bovendien geeft de Financieringswijzer een eerste overzicht van partijen die zulke financiering kunnen verstrekken.

Na het beantwoorden van een aantal korte vragen, geeft de Financieringswijzer inzicht in de financieringsvormen die het beste aansluiten bij de bedrijfsfase, branche, en het doel van de financiering. Daarnaast biedt de Financieringswijzer de mogelijkheid om de eigen situatie te vergelijken met de manier waarop branchegenoten gefinancierd zijn. Hierbij wordt ook aandacht besteed aan alternatieve financieringsmogelijkheden. De Nationale Financieringswijzer kan een zeer informatief startpunt zijn voor ondernemers die zich nog oriënteren op verschillende mogelijkheden voor financiering. Daarnaast geeft de website uitgebreide informatie over het het opstellen van een solide ondernemingsplan.

De Financieringswijzer is een goed startpunt, maar niet elke vraag of probleem op het gebied van bedrijfsfinanciering is niet even eenvoudig te beantwoorden met behulp van hulpmiddelen op internet. Heeft u behoefte aan een gesprek met een professional over uw financieringsbehoefte? Neem dan vandaag nog contact op met Lighthouse Value Creators. De deskundigen van Lighthouse hebben uitgebreid inzicht in de financieringsmogelijkheden in uw branche en hebben daarnaast breed inzicht in alternatieve financieringsopties en een uitgebreid netwerk van participatiemaatschappijen en investeerders.